Toimin Pelastetaankoirat ry:ssä kotihoitajana. Meillä on siis aika ajoin koiria hoidossa, nämä koirat etsivät omaa kotiaan suomesta ja ovat meillä siis oppimassa kotikoiran tapoja ja odottamassa sitä omaa kotia. Mulla on aiemmin ollut hoidossa virosta muutama koira, joista yksi on jäänyt meille pysyvästi, Bruce. :) Nyt kaksi viimeisintä ovat olleet romaniasta. Pari sanaa kahdesta viimeisimmästä tapauksesta. :)

Pufa, valloittava ja aivan uskomaton pikku tyttö. Pufa oli sellainen ällöttävän suloinen neitokainen. Pufan oli löytänyt romanialainen eläinsuojelija Anda. Pufa ja sen veli löydettiin hylättynä pellolle, mikä on varsin tyypillinen tarina useille romanialaisille koirille. Pufa oli sellainen elämän iloinen ja todella ihana pieni tyttö, johon minä rakastuin totaalisesti. Pufa oli kuitenkin niin pieni ja meidän laumaan mahdollisimman epäsopiva tapaus, joten en edes ehdottanut sen pitämistä. Pufa löysikin parhaan mahdollisen kodin helsingistä, nuoren naisen ja tämän mäyräkoira nartun luolta. Parempaa kotia en olisi ikinä voinut Pufalle toivoa. :)

 

Spiky on meidän uusin hoitolainen. Nuori terrieri tyyppinen uros. Spiky on koira, joka on tämän kuukauden aikana opettanut minulle paljon. Spiky on löydetty kadulta ja se on elänyt romanialaisella tarhalla osan elämäänsä. Poika on vallaton ja terrierimäisen periksi antamaton luonne. Spiky on hauska ja samalla kohtuuttoman raskas koira tälläiselle molossi ihmiselle kuin minä olen. Spiky etsii edelleen koko ajan kotia ja joka päivä pojan kanssa koetaan ja opitaan uusia asioita. Spiky on uskomaton koira, joka rakastaa lapsia. Spiky on kuitenkin selkeästi kokenut sen ihmisen huononkin puolen ja pelko agressiivinen miehiä kohtaan. Osan miehistä se hyväksyy muitta mutkitta, mutta osa miehistä saa sen puolustamaan itseään voimakkaasti, vaikka mitään syytä ei olisi. On rankkaa nähdä koira, joka on todennut, että pakeneminen on turhaa ja paras vaihtoehto pelätessä on, käydä kiinni tai olla pelottavampi kuin se toinen pystyy olemaan. Spiky ei kuitenkaan ole toivoton tapaus, vaan me ollaan tehty töitä ja olen yrittänyt kertoa sille, että murina ja väistäminen ovat oikein ja silloin saa tilaa ja kukaan ei tee pahaa. Ja tuo poika on niin yltiö positiivinen luonne, ettei edes tarvitse epäillä etteikö se sopisi kotikoiraksi ja etteikö se olisi mitä parhain koko perheen koira, se vain tarvitsee kodin missä sitä ymmärretään ja missä joku jaksaa opettaa sille asioita ja kertoa, että on muitakin tapoja toimia kuin sen omat tavat. Spiky odottaa innolla omaa kotiaan ja toivomme sen löytyvän pian. Vaikka vaikea tuosta riiviöstä varmasti on loppujen lopuksi luopua..